19 juni 2013. Ernst Veen

Twintig jaar in de stroomversnelling van culturen: een Nederlands-Russische samenwerking gezien vanuit het perspectief van museumoprichter Ernst Veen, cultureel ondernemer, meedenker en initiatiefnemer.

Ernst Veen zal het op 19 juni niet alleen hebben over het opbouwen van de relatie tussen Nederland en Rusland, maar misschien nog belangrijker: het onderhouden en intensiveren van die relatie. 

Een persoonlijk verhaal over ”een relatie”, tussen Nederland en Rusland.

‘’Het kan verkeren: vijfenveertig jaar geleden moest ik gedurende mijn militaire dienst examen doen in het herkennen van Russische militaire voertuigen. Rusland was in die tijd het grote gevaar voor het Westen !

Vervolgens: tweeëntwintig jaar geleden legde ik mijn eerste contact met de directie van Ruslands belangrijkste museum De Hermitage in St. Petersburg. Uit een wederzijdse fascinatie voor elkaars cultuur ontstond vriendschap met als gevolg dat een bijzondere samenwerking tot stand kwam met de inmiddels opgerichte Hermitage Amsterdam.

De realisatie van dat nieuwe museum wordt algemeen gezien als een staaltje van cultureel ondernemerschap. Maar er is ook sprake van een cultureel ambassadeurschap, omdat de samenwerking tussen het Amsterdamse museum en het Russische moedermuseum de relatie tussen beide landen bevordert’’.

PROGRAMMA:

18.00: Drankjes in de bar van de Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, Amsterdam.
19.00-20.00: Lezing, gehouden door Ernst Veen
20.00-22.00: Diner in het restaurant van de Industrieele Groote Club.

OPGAVE: 1 drankje en lezing € 10,-
1 drankje, lezing en tweegangendiner € 36,50
1 drankje, lezing, tweegangendiner en 2 drankjes tijdens diner en koffie/thee na afloop € 46,50.

INSCHRIJVEN VOOR DEZE AVOND IS MOGELIJK DOOR MIDDEL VAN OVERSCHRIJVING VAN GENOEMD BEDRAG OP REKENING: 1581.67.252 VAN DE STICHTING RUSLAND DAG, onder vermelding van: ''1906' and e-mailaddress.

Sponsors