25 oktober (vrijdagmiddag) lezing Derk Sauer

Lezing, gegeven door Derk Sauer

Rusland- & GOS Tafel

Op vrijdag 25 oktober organiseert de Ruslandtafel een lezing gegeven door Derk Sauer. 

ER ZIJN GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR.

Aan degenen die hebben betaald maar geen bevestiging krijgen, zullen reeds overgemaakte bedragen worden gerestitueerd.

Ook zijn er betalingen ontvangen waarbij het e-mailadres ontbreekt. Graag alsnog het mailadres doorgeven aan het secretariaat van de Ruslandtafel: secretariaat@ruslandtafel.nl

De lezing stond gepland voor Moskou op 23 september, toen de leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club een bezoek aan Moskou en St.Petersburg brachten. Door een enorme verkeerschaos is de groep te laat bij Derk Sauer aangekomen en kon de lezing geen doorgang vinden. Derk Sauer heeft gelukkig een plekje in zijn overvolle agenda weten te vinden om de lezing alsnog te geven.

Derk Sauer

Derk Sauer (Amsterdam, 1952) journalist, uitgever en mediaondernemer  begon zijn carrière als redacteur, correspondent en reporter voor verschillende bladen in Nederland, zoals het tijdschrift Nieuwe Revu.

In 1989 vertrok Sauer naar Rusland, waar hij de toenmalige Sovjet Unie de tijdschriften en kranten ''Moscow Magazine'', ''Moscow Guardian'' en ''Moscow Times opzette''. In 1992 richtte hij samen met Annemarie van Gaal en de Novamedia groep uitgeverij ‘Independent Media’ op, die dat jaar begon met de uitgave van dagblad The Moscow Times. Het bedrijf groeide de daaropvolgende jaren snel, vooral door Russische versies van internationale succestitels als Playboy, Cosmopolitan, FHM en Men's Health. Vervolgens groeide Independent Media onder Sauer uit tot een internationaal multimediabedrijf en werd het zelfs marktleider in Rusland.

In 2005 verkocht Sauer zijn bedrijf aan de Finse uitgeverij Sanoma. Op dat moment gaf het drie kranten uit en meer dan dertig tijdschriften. In april 2005 startte Sauer in Amsterdam de uitgeverij ‘Nieuw Amsterdam’. 

In januari 2010 kocht hij samen met een investeringsmaatschappij NRC Handelsblad en nrc.next van PCM Uitgevers. Verder is hij actief in Moskou binnen een evenementenbedrijf en yogatijdschrift. Hij is voorzitter van IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam).

Sauer is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke media managers van Rusland, en is sinds 2012 president van RBC media. Het grootste mediabedrijf van Rusland. 

PROGRAMMA:

15.30 uur inloop en drankjes in de bar van de Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, Amsterdam.
16.00-17.00: Lezing, gehouden door Derk Sauer
18.30 uur. Optioneel pastamaaltijd in restaurant of door borrelen in Clubzaal samen met degenen die BNR on the move hebben bijgewoond.
19.30-00.00 uur Discoavond.

OPGAVE:

U KUNT ZICH VOOR DIT EVENEMENT NIET MEER OPGEVEN.

Sponsors