6-13 oktober 2014, Georgiëreis

6-13 oktober 2014, Georgiereis

Georgië – land van Medea, kunst en wijn

Besloten reis voor de leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club en introducees

6-13 oktober 2014

Georgië, gelegen in de Transkaukasus, is een boeiend land met een majestueuze natuur, een oude cultuur en een gastvrije en zelfbewuste bevolking. Ooit was het onderdeel van de Hellenistische cultuur; sinds 337 is Georgië een van de eerste christelijke staten ter wereld. Het land is de bakermat van tal van Griekse mythen – van de Argonauten en Medea tot Prometheus.

De Georgische meer­stemmige zang en de Georgische dans in kleurrijke volksdrachten, met temperamentvolle sprongen op soepele laarzen en elegante danspassen op de tenen (vaak ‘Kaukasisch ballet’ genoemd), zijn de parels van de rijke cultuur van dit land van dichters en krijgers.  De wijncultuur, ouder dan die van de Grieken, en onverwacht geraffineerde keuken maken Georgië tot een mekka voor de levensgenieter.

Het dramatische landschap, van vruchtbare valleien tot halfwoestijn en de pieken van de Kaukasus, waaraan Prometheus naar verluid geketend was, is een van de belevenissen van de reis.

Het gevarieerde reisprogramma maakt u deelgenoot van de turbulente geschiedenis van de Georgiërs, in stad en land, cultuur en natuur, bergen en burchten, kathedralen en synagogen, dichters en dansers, literatuur en muziek. 

DAGPROGRAMMA

6 oktober              Aankomst in Tbilisi per directe vlucht met aansluitend transfer naar het hotel en diner met een prachtig uitzicht over de stad.

7 oktober               Stadsoriëntatie in Tbilisi - bezichtiging van de oude Metechi-kerk en een korte wandeling door het oude Tblisi langs zwavelbaden, een Turks badhuis en een moskee, en de vesting Narikala uit de 11e eeuw. Vervolg van de wandeling door het oude Tbilisi -  langs de synagoge en de kathedraal Sioni en de Antsjischati-kerk, beide laatste  uit de tijd van het vroege christendom. Na een lichte lunch middag ter eigen invulling. ’s Avonds ontvangst in de residentie van de Nederlandse ambassadeur.

8 oktober               ’s Ochtends bezoek aan de Sameba (Drievuldigheids)-kathedraal,  residentiekerk van de Georgische patriarch, tijdens het regiem-Sjevarnadze als symbool van de nationale identiteit gesticht en in 2004 gereedgekomen. Daarna een rondgang in het Nationale Museum, bekend om de goudschat van Kolchis. Lunch op eigen gelegenheid. ’s Avonds een voorstelling van het oudste gezelschap van de nationale dans, het Ensemble Roustavi (facultatief en onder voorbehoud van het repertoire)

9 oktober               ’s Ochtends een uitstapje naar Mtscheta, de oude hoofdstad en een historische plaats waar in 337 de kerstening van Georgië plaatsvond. Bezoek aan de prachtig gelegen Djvari-kerk uit de 6e en 7e eeuw; Vervolgens bezoek aan de Ananoeri-vestingkerk, schitterend gelegen aan de voet van de Kaukasus. Na de lunch vervolg van de reis (90 km)naar een van de bergen van de Kaukasus. Overnachting en diner in het dorpje Kazbegi, aan de voet van de hoogste berg van de Kaukazus, de Kazbeg. 

10 oktober             Wandeling in het dorpje Kazbegi en bezoek aan het huis-museum van Alexander Kazbegi – dichter des vaderlands. Voor liefhebber facultatief een bezoek aan de Drie-eenheidskerk, gelegen op een hoogte van 5000 m. Na de lunch en terugreis naar Tbilisi. In Tbilisi rest van de middag vrij en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Tbilisi.

11 oktober             Vertrek naar de beroemde wijnbouwprovincie Kachetië (115 km). Onderweg een bezoek aan Tsinandali, landgoed van de beroemde familie Chavchavadze, honderd jaar geleden een centrum voor veel intellectuelen; bezichtiging van het huis en de fraaie Engelse tuin. Daarna bezoek aan de kathedraal Alaverdi en wijgoed Khareba met een indrukwekkende tunnel vol wijnflessen. In de middag vervolg van de reis (55 km)door de Goudjaani vallei, omringd door Kaukasische bergen, en na het diner overnachting in een kasteelachtige hotel in de pittoreske vallei.

12 oktober             Vanochtend bezoek aan het klooster Bodbe. Daarna gaat de reis gaat verder door de wijnregio Kachetië, een mooi landschap met wijnproducerende dorpen. Lunch (proeverij van Georgische bijzondere gerechten, kazen en wijnen) in de boerderij  Pheasant Tears onder het genot van Georgische, polyfone a-capellazang.

 ‘s Middags retour naar Tbilisi, alwaar overnachting. Afscheidsdiner.

13 oktober             Zeer vroeg vertrek per enige directe vlucht naar Nederland.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE CONTACT OP MET NATALIA DIDIER, COMMISSIELID OOST-EUROPA & CENTRAAL-AZIE TAFEL;

Natalia@voyageculture.nl

HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT. DE INSCHRIJVING SLUIT IN PRINCIPE MEDIO JUNI. DAARNA PLAATS OP AANVRAAG.

Reissom: € 1585,- per persoon

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

Natalia@voyageculture.nl 

  

Reissom: € 1585,- per persoon

Inbegrepen:

 

Niet inbegrepen:

 

Sponsors