8 - 16 JUNE IN GOOD COMPANY STUDYTRIP TO ARMENIA

Met de Koninklijke IGC naar Armenië

Studiereis van 8 t/m 16 juni 2017

 De Clubreis 2017 vaart in het kielzog van de Ark van Noach: naar Armenië, een cultuurnatie aan de zuidflank van de Kaukasus, in de schaduw van de Bijbelse berg Ararat.

's Werelds eerste christelijke staat heeft zijn cruciale positie tussen krijgslustige volkeren tweeduizend jaar lang zwaar moeten bekopen – het maakte hen tot de joden van de Kaukasus, een volk met een ondernemende diaspora, verspreid over de wereld.

De reis geeft inzicht in de kracht en levenskunst van dit volk  met een recordaantal internationale beroemdheden – van Charles Aznavour tot Calouste Gulbenkian, oliebaron en kunstverzamelaar, van tennisser Andre Agassi en model Kim Kardashian tot industrieel Kirk Kerkorian.

Het programma is divers als altijd: Unesco-monumenten, ingebed in indrukwekkend Kaukasisch landschap, rotskloosters en tempels in kloven, musea en middeleeuwse vestingen en de dynamiek van de 21e eeuw. Speciale bezoeken ontbreken niet: van goudmijnen tot cosmeticaproductie, de beroemde brandewijnfabriek en de faculteit Nederlands van de Staatsuniversiteit. 

Een stralende zomer, een comfortabel hotel als uitvalsbasis voor alle excursies, stemmige muziek en kruidige Kaukasische cuisine – kortom, weer een reis in Good Company.

Dagprogramma

8 juni      Vertrek om 13 uur naar de hoofdstad van Armenië Jerevan, per Aeroflot, met overstap in Moskou een aankomst kort na middernacht. Transfer naar het hotel, welkomst met hapje en drankje.

9 juni      Verkenning van Jerevan, langs pleinen en monumenten, met bezoek aan Matenadaran, een uniek onderzoeksinstituut en museum van Armeense manuscripten. Hier liggen duizenden schitterend versierde middeleeuwse manuscripten en teksten opgeslagen over kunst, grammatica, filosofie en geneeskunde. Vervolgens het genocidemonument Tsitsernakaberd, gedenkteken en museum van de rassenmoord in 1915, en het museum van de bekende filmregisseur Paradjanov – collega van Fellini. Eind van de middag bezoek aan de in 1887 opgerichte brandewijnfabriek Ararat, in Armenie en alle voormalige Sovjet-landen bekend als COGNAC. 

10 juni    Uitstapje naar Khor Virap, de dichtst bij de heilige berg Ararat gelegen plaats in
Armenië. Vervolgens via een Kaukasus-landschap van dramatische schoonheid naar Noravank, een klooster gelegen in de Noravank-kloof. Retour naar Jerevan. ’s Avonds een opera of concert, facultatief en o.v. van het repertoire.

11 juni    Uitstapje naar het Armeense heiligdom Echmiadzin, sinds de vijftiende eeuw zetel van de patriarch-catholicos van alle Armenen. In de schatkamer van dit klooster wordt de eerder genoemde Heilige Lans bewaard. De Echmiadzin-kathedraal wordt beschouwd als de oudste kerk ter wereld. Op de weg terug naar Jerevan tevens bezoek aan de restanten van de tempel van Zvartnots, uit de 7e eeuw. Terug in Jerevan de rest van de middag vrij – eventueel om te slenteren over de antiekmarkt de Vernisage of voor museumbezoek. Overnachting in Jerevan,

12 juni    Bezoek aan het midden in een eikenbos gelegen klooster Hagartsin, beroemd om bijzonder geraffineerde stenen decoraties. Daarna een stop in een molokanen-dorp, waarvan de inwoners een spiritueel christelijke kerkgemeenschap vormen, eeuwen geleden afgewend van de Russisch Orthodoxe kerk. De molokanen zijn bekend om hun oude tradities en authentieke, zeer pure levenswijze. Verder naar het vulkanische Sevanmeer en het plaatsje Noradouz, bekend om de kachkars, traditionele stenen kruisen. Terug naar Jerevan. ’s Avonds een opera of concert, facultatief en o.v. van het repertoire.

13 juni    Uitstapje naar het Geghardklooster uit de rotsen gehouwen en beroemd om een bijzondere akoestiek. Tijdens ons bezoek kunnen we de Armeense, spirituele muziek van het Geghardkoor beluisteren. De naam, die klooster van de Heilige Lans betekent, verwijst naar de speer die Jezus verwondde bij de kruisiging. Vervolgens de Hellenistische tempel Garni (eerste eeuw na Chr.) en bezoek aan het in het dorpje Aragyugh gelegen cosmeticabedrijf Nairian, bekend om organische cosmetica van olie gewonnen uit hooglandplanten. Overnachting in Jerevan.

14 juni    Uitstapje naar de 7e-eeuwse vesting Amberd, 2300 meter boven de zeespiegel gelegen tegen de berg Aragats. Amberd is door de Seldjoeken en de Mongolen ingenomen en telkens heroverd door de Armenen. Daarna een bezoek aan het dorp Hovhannavank, ingeklemd tussen de bergen Aragats, Ara and Ararat. Terug in Jerevan een bezoek aan de Nationale Galerij van Armenië met een rijke collectie Russische schilderkunst. Ook de Armeense schilderkunst is bijzonder goed vertegenwoordigd en zeer de moeite waard. Overnachting in Jerevan.

15 juni    Bezoek aan de faculteit Nederlandse taal van de Staatsuniversiteit. Vroeg in de middag een uitstap naar de buiten de stad gelegen GOUDMIJN fabriek Geopromining. De rest van de middag vrij in Jerevan. Afscheidsdiner.

16 juni Transfer naar de luchthaven en vertrek om 11 uur naar Nederland, met overstap in Moskou. Aankomst om 17.20 uur.

De volgorde & onderdelen van het programma zijn onder voorbehoud.

Reisdatum: 8-16 juni 2017

Reissom:  € 1895,- euro per persoon

VOOR ARMENIE IS SINDS 2013 GEEN VISUM MEER VEREIST.

Sluiting inschrijving 1 maart 2017

IN FEBRUARI WORDT EEN VOORLICHTINGSAVOND GEORGANISEERD. DE EXACTE DATUM WORDT BINNENKORT BEKEND GEMAAKT.

Inclusief: internationale vlucht met Aeroflot met overstap in Moskou, luchthavenbelasting (ca. € 150,-), verblijf in hotel Paris **** in een tweepersoonskamer op basis van halfpension (lunches), twee diners, vervoer en excursies volgens programma inclusief entreegelden, Nederlandssprekende deskundige reisleiding, lokale gidsen

Toeslag: eenpersoonskamer € 315,-

Exclusief: facultatieve programmaonderdelen• overige maaltijden • drankjes • persoonlijke uitgaven • reis-en/of annuleringsverzekering • fooien • administratiekosten € 25,- per boeking • bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Op verzoek kunnen ook prive excursies worden verzorgd, onder leiding van een Russisch sprekende gids. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen door een e-mail te sturen aan: secretariaat@ruslandtafel.nl

Voor meer informatie en boekingen:

 Larenweg 40, 5234 KA ‘s-Hertogenbosch.

Postbus 4029, 5203 GA ’s-Hertogenbosch

E: info@voyageculture.nl W: www.voyageculture.nl

Voyage & Culture is lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

 

Sponsors