Buitenevenement Landgoed Beukenrode

Op vrijdag 20 juli a.s., organiseert de Rusland & GOS Tafel van de Industrieele Groote Club, de Stichting Rusland Dag, Heleen over de Linden van Rechta Advocatuur B.V., en Cor Denneman Heilscher namens landgoederencompagnie èn mede-sponsor Forest Returns www.forestreturns.com voor de tweede maal een buitenevenement op Landgoed Beukenrode (Doorn)www.beukenrode.nl

 

Bekijk hier de Youtube film van het Beukenrode buitenevenement 2011 (van 2012 geen film):

https://www.youtube.com/watch?v=Pm1UpNGqn3U

Het thema is dit jaar: CATHARINA DE GROTE.

De organisatie van het buitenevenement stelt het zeer op prijs wanneer u deze dag in kleding komt passend bij de tijd van Catharina de Grote, van 1762-1796 Tsarina van Rusland.

Overnachten op het nabijgelegen middeleeuwse Kasteel en Ridderhofstad Sterkenburg behoort tot de mogelijkheden.

MIDDAGPROGRAMMA:

EUR 13

14.00 -14.30 uur, inloop;

14.30 uur tot 17.30 uur: middagprogramma in open lucht, met onder andere:

Mongoolse Jachtvogelshow, verzorgd door Ivo van Lanen van Dutch Hunting Falconswww.dutchhuntingfalcons.nl 

De wijnproeverij wordt verzorgd door Theo Jansen van Geodev, www.georgian-wines.nl

Gedurende de wijnproeverij is het mogelijk om ook aan een sigarenproeverij deel te nemen, verzorgd door Cigars & More, www.cigarsnmore.nl

AVONDPROGRAMMA:

EUR 50,– (incl. vijfgangendiner)

Aan het eind van de avond een zang-,en dansvoorstelling gegeven op het Landgoed inclusief siervuurwerk, verzorgd door de Stichting Vladimir Solovjov met belichting door OpRooze,www.oprooze.nl

Beukenrode is goed bereikbaar zowel met de auto (A12) als het openbaar vervoer (Station Zeist). Parkeren voor de deur is gratis. Carpoolen vanuit Amsterdam wordt mogelijk gemaakt.

Het is mogelijk om te overnachten op Kasteel Ridderhofstad Sterkenburg. Voor meer informatie, reserveringen en prijzen zie: www.kasteelsterkenburg.nl

 R.S.V.P. ER WORDEN GEEN KAARTEN AAN DE DEUR VERKOCHT, i.v.m. inkoop producten voor het Russische diner en de wijnproeverij.

RUSSISCHE VERTALING: ZIE ONDER BIJ AANKONDIGING 20 JULI 2012 IN HET RUSSISCH.

MET VEEL DANK AAN ONZE ZEER GEWAARDEERDE COMMISSIELEDEN ELENA CHERKESSOVA EN HELEEN OVER DE LINDEN, die namens de Rusland-,en GOS-tafel dit evenement hebben georganiseerd. 

Nadere informatie over de deelnemers:

Hubert Smeets was van 1990 en 2004 correspondent van NRC Handelsblad in de Sovjet Unie/ Rusland en thans buitenland commentator voor dezelfde krant. Hij zal op 20 juli een korte inleiding houden over de overeenkomsten en verschillen tussen Rusland en (West)Europa als het gaat om de verhouding tussen de staat en de onderdaan/burger. Ook na vierhonderd jaar bilaterale betrekkingen blijft dit een interessant thema. Peter de Grote ging zelf naar Holland om het vak van scheepsbouwer te leren, maar Rusland werd geen Nederland. Catharina de Grote haalde haar ambtenaren uit Pruisen, maar haar imperium kreeg daarmee nog geen Duits karakter.

Voyage & Culture is een culturele organisatie, tournee coördinator en evenementenbureau, gevestigd in het centrum van Amsterdam. Sinds 1991 onderhoudt Voyage & Culture hechte banden met het Staatsmuseum Hermitage in Sint-Petersburg, o.a. vanwege gezamenlijke publicaties.

Geodev staat voor: Georgian Development.Geo-Dev BV is in 1998 opgericht door de heer T. Jansen en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Wijnhandelaren (KNVW) alsook gecertificeerd Register-Wijnhandelaar.

Stichting Vladimir Solovjov is opgericht door Susanna Akhverdova, woonachtig in Den Haag. De Stichting heeft tot doel: “het bevorderen van vrede en vriendschap in het samenleven der volken op basis van erkenning van het vrijheidsprincipe in het culturele leven, in het bijzonder het bevorderen en ondersteunen van de verbinding van Oost- en West-Europese culturen op artistiek en sociaal gebied. Het in aanraking brengen van West-Europeanen en anderen met niet-Wes­terse cultuur om een beter begrip van de niet-Westerse cultuur te bewerk­stelligen, de Nederlandse cultuur te verrijken en wederzijds begrip te bevor­deren”.

Victoria Kovalenchikova woont sinds enkele jaren in Nederland, maakt internationaal furore en heeft recent de Gouden Medaille in Florence gewonnen: First Prize and Gold Medal of Honor “LORENZO Il MAGNIFICO” at the VIII International Florence Biennale of Contemporary Art 2011 for her paintings “NO EXIT”, 2011 and “Reflected Reality”, 2010.

Bereikbaarheid van het Landgoed:

Landgoed Beukenrode is goed bereikbaar zowel met de auto (A12), afslag 20, als het openbaar vervoer (Station Zeist). Parkeren voor de deur is gratis. Carpoolen vanuit Amsterdam wordt mogelijk gemaakt.

Sponsors