Dinsdag 22 april 2014, Professor Ellen Rutten (Universiteit van Amsterdam)

'Van Sovjetvintage tot Instagram: wat imperfectie sexy maakt'

Digitale technologieën als Photoshop en spellingscontrole staan ons toe het leven vergaand te perfectioneren. Creatieve professionals reageren op die digitale perfectie met een groeiend verlangen naar imperfectie. Wat maakt imperfectie sexy? En waarom heeft Rusland zo'n bijzondere relatie met onvolmaakte rauwheid? Ellen Rutten is hoogleraar Slavische Talen aan de UvA en expert op het gebied van post-Sovjetcultuur, literatuur en nieuwe media.

Digitale technologieën als Photoshop en spellingscontrole staan ons toe het leven vergaand te perfectioneren. Creatieve professionals reageren op die digitale perfectie met een groeiend verlangen naar imperfectie. Wat maakt imperfectie sexy? En -- een vraag die Rutten beantwoordt op basis van nieuw onderzoek -- waarom heeft Rusland zo'n bijzondere relatie met onvolmaakte rauwheid? 

Rutten was ook projectleider van het 'Web Wars,' een onderzoek naar discussies over het Sovjetverleden in post-socialistische social media. Rutten zal ook kort ingaan op de uitkomst van dit onderzoek.

Programma: 

18.00 uur inloop en borrel
19.00 uur Lezing 
20.00 uur 2-gangen diner geinspireerd op de Russische keuken

Prijzen:

Borrel incl. 1 drankje + lezing €10,-

Borrel, lezing en diner € 31,00.

Borrel, lezing, diner incl. twee (huis)wijn en waters aan tafel en koffie/thee na à € 41,50.

Prijzen per persoon.

Inschrijven:

INSCHRIJVEN VOOR DEZE AVOND IS MOGELIJK DOOR MIDDEL VAN OVERSCHRIJVING VAN GENOEMD BEDRAG OP REKENING: NL18 RABO 01581.67.252 van: STICHTING RUSLAND DAG, onder vermelding van: ''2204'' en uw e-mailaddress voor de bevestiging (i.p.v. ''@'' kunt u schrijven: ''at'').

Inschrijven is mogelijk tot maandag 21 april a.s. 12.00 uur. Betalingen binnengekomen na dat tijdstip worden gerestitueerd, aangezien de Koninklijke Industrieele Groote Club de inschrijvingen vanaf dat moment niet meer accepteert. 

LEES MEER OVER ELLEN RUTTEN OP HAAR EIGEN WEBSITE EN DIE VAN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM:

http://www.uva.nl/over-de-uva/organisatie/medewerkers/content/r/u/e.rutten1/e.rutten.html

CV PROF. RUTTEN:

http://www.ellenrutten.nl/cv.htm

Sponsors