MAANDAG 26 MAART 2018: Louis van Heiden, admiraal in Russische dienst, door Johan Zielstra (filmmaker)  en Hans van Koningsbrugge (auteur)

Louis van Heiden, admiraal in Russische dienst, door Johan Zielstra (filmmaker)  en Hans van Koningsbrugge (auteur)

Wie was Louis van der Heiden? Als Nederlandse militair uit Zuidlaren heeft hij (in de 19e eeuw) een hoge positie verkregen in Russische dienst. Hoe kwam het dat hij een levende legende werd?

Deze avond wordt niet alleen over Louis van der Heiden verteld. Er is ook een documentaire over hem gemaakt die in september 2017 is uitgekomen en deze avond wordt vertoond. Het spreekt velen tot de verbeelding waarom er toch altijd, door alle eeuwen heen, weer Nederlanders zijn geweest die in Russische dienst zijn gegaan of zich in Rusland hebben gevestigd.  
De documentaire wordt toegelicht door de filmmaker zelf: Johan Zielstra. Het boek, dat ook net is uitgekomen, wordt besproken door de auteur zelf: Hans van Koningsbrugge. 

Het mooi geïllustreerde boek is op de avond zelf ook te koop.

Programma:  

MAANDAG 26 maart 2018
18:00 uur: Borrel  
19:00 uur: Lezing/Presentatie inclusief welkomstdrankje € 10,- 
20.15 uur: Diner, 2-gangen menu en lezing ad € 34,00 of diner all-in en lezing plus welkomstdrankje à € 44,50 voor menu incl. 2 glazen wijn en water aan tafel en koffie/thee na. 

Opgave en betaling: 
Betaling geschiedt op de gebruikelijke wijze middels overschrijving van het betreffende bedrag per persoon op rekening van de Ruslandtafel, NL18RABO 01581.67.252, onder vermelding van: ‘’2603’’ en uw persoonlijke e-mailadres voor de bevestiging. In plaats van “@” kunt u schrijven “at”.  

Indien u voor meer dan 1 persoon tegelijk betaalt, graag voor elke deelnemer een individueel e-mailadres opgeven, zo niet dan kan de Koninklijke Industrieele Groote Club uw inschrijving niet bevestigen. 

Leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club worden verzocht zich in te schrijven via de website van de club: www.igc.nl Alsdan betaalt men geen € 10,00 voor de lezing (en is ook het welkomstdrankje niet inbegrepen).

 

Uiterste opgavedatum voor het diner, vrijdag 23 maart a.s. te 11.50 uur. uiterste opgavedatum voor uitsluitend lezing: woensdag 26 maart a.s. te 11.50 uur. 
Vragen? Mail: secretariaat@ruslandtafel.nl

Sponsors