Oud Russisch Nieuwjaar 2012

Op 13 januari wordt traditiegetrouw het Oud Russisch Nieuwjaar gevierd, sinds 2007 op de Industrieele Groote Club (IGC), van 1991 tot en met 2006 in het museum Geelvinck Hinlopen Huis.

FOTO’S VAN DE OUD RUSSISCH NIEUWJAARSVIERING 2012 ZIJN TE BEKIJKEN EN TE BESTELLEN VIA DE LINK: http://www.rolandspek.com/IGC-2.html 

Gedurende de avond worden diverse optredens verzorgd met zang en dans. In de Clubzaal zal de Heyser Klezmerband traditioneel Oost-Europese muziek spelen. De Bayan accordeonist Arkadi Gankin zal op diverse plaatsen in de club, al dan niet vocaal begeleid, traditioneel Russische volksmuziek ten gehore brengen. Ook zal het Dansgezelschap Roza Ventorum onder begeleiding van Susanna Akhverdova de avond in de Grote Zaal opluisteren.

Voorts is gedurende de hele avond een tentoonstelling te zien onder de noemer: ‘Exhibition of paintings by British artist Paul Davenport and his particular fascination with iconic images’.

Professor Emmanuel Waegemans uit Leuven zal zijn zojuist verschenen boek presenteren: Reis van Petersburg naar Moskou – een historische zoektocht naar de toppen van de Russische macht.

Rond middernacht Russische tijd zal het glas wodka geheven worden om te toasten op het nieuwe jaar. Het glas wodka wordt u aangeboden door een van de sponsoren van de nieuwjaarsreceptie. Ook worden typisch Russische hapjes geserveerd, in principe gedurende de hele avond.

Nieuw: dit jaar zal er een dansvloer zijn in de Grote Zaal. Een DJ zal aan het einde van de avond muziek uit het Nieuwe Rusland laten horen, waarbij de nadruk zal liggen op een hoog dansgehalte.

Er zullen tien schilderijen worden geveild, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan kinderen uit Belarus die een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken. Voorafgaand aan de loterij worden de schilderijen in de Grote Zaal tentoongesteld. U kunt nu alvast de schilderijen bekijken op de website www.tsjernina.nl

Dresscode

Tenue de ville, uniform of nationale klederdracht. De kledingcode op de IGC vereist strop-of vlinderdas. Dames: goût Russe

After party, after drinks

Nu het Oud Russisch Nieuwjaar in 2012 op een vrijdag valt, heeft de organisatie besloten om na afloop van de receptie op de Industrieele Groote Club, nog een after party aan te bieden in hotel The Grand. Van 00.45 uur tot 02.45 uur zal de Russische DJ-Vocalist Vika Kova optreden. Voor degenen die aan het avondprogramma deelnemen is de toegang tot de afterparty gratis.

Organisatie

Het Oud Russisch Nieuwjaar wordt georganiseerd door Rechta Advocatuur B.V., Museum Geelvinck Hinlopen Huis, Berioza Webdevelopment almede de commissieleden van de IGC Rusland- & GOS-tafel.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door trouwe en nieuwe sponsoren:

Sponsors