STUDIEREIS NAAR RUSLAND VAN 13 TOT EN MET 18 JUNI 2019

Rusland tussen traditie en vernieuwing
Moskou & Gouden Ring

Studiereis van 13 – 18 juni 2019

Met optionele verlenging Sint-Petersburg 18-21 juni 2019

Dagprogramma

13 juni donderdag

Aankomst in Moskou en transfer naar hotel Penta gelegen op de Arbat in het hartje Moskou. Ontvangst op de residentie van H.E. de Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden mevrouw R. Jones–Bos en inleiding op de bilaterale betrekkingen door de Ambassaderaad, Thymen Kouwenaar; tevens voordracht door NUFFIC-directeur Jerke Verschoor over educatiesamenwerking (uitwisselingsprogramma’s voor studenten en wetenschappers). 

14 juni vrijdag

In de ochtend verkenning van de stad per prive touringcar of minibus en te voet, onder andere bezoek aan het rode Plein en het Kremlin met de mooiste kathedralen van Rusland. Aansluitend bezoek aan een Russisch nieuwsagentschap, mogelijk ITAR-TASS. De rest van de middag vrij. Diner in de Moscow Capital Club met korte inleiding door Eva Hartogs, hoofdredacteur van de Moscow Times, en Pieter Waterdrinker, journalist, schrijver en Ruslandkenner.

15 juni zaterdag

Na kort bijwonen van de Russisch-orthodoxe liturgie in de grootste kerk van Moskou (de Christus Verlosser) een bezoek aan het voormalige landgoed van graven Sjeremetjev – park en paleis Koeskovo met beroemde Hollandse paviljoen. In de middag een rondleiding in de wodkafabriek Krystal. Een rondleiding is natuurlijk niets, wanneer daar ook niet een proeverij bij hoort.

16 juni zondag

Vertrek met prive touringcar of minibus naar Soezdal, een van de steden van de Gouden Ring rond Moskou (ca. 200  km van Moskou). In de middag verkenning van Soezdal, Unesco Werelderfgoed door zijn uniek bewaarde 12eeuwse bouwwerken: bezoek aan het kremlin aldaar, het Prokrovski-klooster en het openluchtmuseum van houtarchitectuur. Later op de dag transfer naar het nabijgelegen Vladimir, een ander wereld erfgoed stadje, gelegen aan de Gouden Ring rond Moskou. Bezoek aan de Demetriuskathedraal uit de 10e eeuw en Moeder Gods-Ontslapingskathedraal uit de 12e eeuw. Overnachting in Vladimir of Soezdal.

17 juni maandag

Bezoek aan Vladimir, ook gelegen aan de Gouden Ring en en bezoek aan landbouwbedrijf Rozjdestvo, opgericht door de Engelsman John Kopiski. In de middag vertrek naar Moskou voor afscheidsdiner en overnachting.

18 juni dinsdag

Bezoek aan Skolkovo, het centrum van de technische innovatie, gelieerd aan het Massachusetts Institute of Technology. Lunch in de naastgelegen golfclub, transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Nederland.

U kunt in plaats van op deze 18e juni naar Nederland terug te reizen opteren voor de mogelijkheid de reis te verlengen met een programma in Sint-Petersburg: vertrek met de hogesnelheidslijn van 17.30 uur naar Sint-Petersburg. Na aankomst om 21.00 het inchecken in hotel Sokos Olimpic en overnachting. Uiteraard is dit deel van de reis ook onder begeleiding van een Nederlandse reisgids. 

19 juni woensdag

Verkenning van Sint-Petersburg met eigen bus, met bezoek aan de Petrus & Paulusvesting. In de middag bezoek aan de Keizerlijke porseleinfabriek. ’s Avonds theatervoorstelling (optioneel en o.v. repertoire)

20 juni donderdag

Rondleiding in het Staatsmuseum de Hermitage, gevestigd in de residentie van de Romanovs, het Winterpaleis. Middag vrij, ter eigen invulling, bij voorbeeld voor een bezoek aan de unieke collectie Franse impressionisten in de naastgelegen dependance van de Hermitage (bij de ticketprijs inbegrepen) of een wandeling over de hoofdstraat van de stad, de statige Nevski-Prospekt, of voor bezoek aan het Russisch Museum (op loopafstand van de Hermitage). Diner.

21 juni vrijdag

Uitstapje naar Peterhof met bezoek aan het park en het Grote Paleis van Peter de Grote (onlangs bekroond als top tien museum/bezienswaardigheid van de wereld). Na terugkomst transfer naar de luchthaven en vertrek met KLM vlucht van 19 uur naar Nederland.

De volgorde en onderdelen van het programma zijn onder voorbehoud.

Reisdatum studiereis: 13-18 juni 2019

Datum verlenging Sint-Petersburg: 18-21 juni 2019

Reissom studiereis:  € 1495,- per persoon (13-18 juni 2019)

Inclusief: internationale vlucht met KLM/Aeroflot Amsterdam – Moskou; Sint-Petersburg, luchthavenbelasting (ca. € 63,-), verblijf in centraal gelegen **** hotel: in Moskou Arbat Penta, in Vladimir Russian Village,  in een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt, drie lunches, twee diners, vervoer en excursies volgens programma inclusief entreegelden, Nederlandssprekende deskundige reisleiding, lokale Engelssprekende gidsen; lezingen en bedrijfsbezoek volgens het dagprogramma

Exclusief: visum voor Rusland* toeslag voor verblijf in eenpersoonskamer * facultatieve programmaonderdelen• overige maaltijden • drankjes • persoonlijke uitgaven • reis-en/of annuleringsverzekering • fooien • administratiekosten € 25,- per boeking • bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Reissom verlenging Sint-Petersburg: € 595,- per  persoon:

Inclusief: snelheidstrein Moskou-Petersburg; verblijf in centraal gelegen **** hotel Sokos Olympia Garden, in een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt, een diner, vervoer en excursies volgens programma inclusief entreegelden, Nederlandssprekende deskundige lokale begeleiding

SLUITING VAN DE INSCHRIJVING IS 20 FEBRUARI A.S.

Voor meer informatie en boekingen:

E: info@voyageculture.nl,  W: www.voyageculture.nl

Larenweg 40, 5234 KA ‘s-Hertogenbosch, Postbus 4029, 5203 GA ’s-Hertogenbosch
E: info@voyageculture.nl

Voyage & Culture is lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Zeven jaar geleden nam de Rusland Tafel het initiatief tot studiereizen: de eerste clubreis was naar Moskou en Sint-Petersburg in 2013: het vriendschapsjaar tussen Nederland en Rusland. Nu is de tijd weer rijp voor een bezoek aan Rusland met een nieuwe invalshoek: tussen traditie en vernieuwing. Voor het WK 2018 is Moskou opvallend opgeknapt, met nieuwe S-baan, metrostations en stadsparken. Naast aandacht voor geschiedenis en onmisbare hoogtepunten als Kremlin en Hermitage, herleving van bedrijfstradities en stereotypen ligt de nadruk van de reis op verandering en innovatie. Het programma wordt ingeleid door hoofdredacteur van de Moscow Times Eva Hartogs, schrijver Pieter Waterdrinker en directeur van NUFFIC NESO in Moskou Jerke Verschoor. Bedrijfsbezoeken variëren van Keizerlijke Porseleinfabriek en door een Engelse boer gerund landbouwbedrijf tot de Russische Silicon Valley Skolkovo, centrum van technische innovatie.

Een diner in zustersociëteit de Moscow Capital Club en bijpraten met in Rusland werkende Nederlanders zullen tijdens deze reis niet ontbreken. De reis vindt plaats in een bijzondere periode: de befaamde Witte Nachten, wanneer de dagen bijzonder lang zijn en het 's nachts nauwelijks donker wordt.

ER ZAL OP EEN NADER BEKEND TE MAKEN TIJDSTIP EEN INFORMATIEAVOND WORDEN GEORGANISEERD OVER DEZE REIS.

Sponsors