VRIJDAG 19 FEBRUARI 2016, mr. dr. Ben Bot

De Russisch-Turkse betrekkingen en de verhoudingen tot het Midden-Oosten

HET EVENEMENT IS UITVERKOCHT

 (Afwijkende aanvangstijd)

De lezing wordt gegeven door mr. dr. Ben Bot, voormalig minister van Buitenlandse zaken, voormalig ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Turkije (Ankara).

Sinds november 2015 is de relatie tussen Rusland en Turkije zeer gespannen. Mr. dr. Ben Bot (1937) zal een tipje van de sluier oplichten over de gecompliceerde bilaterale verhoudingen tussen beide landen in verhouding tot het Midden-Oosten. Ben Bot heeft een lange staat van dienst. Zo was hij Minister van Buitenlandse Zaken van 2003 tot 2007, ambassadeur in Turkije en (plaatsvervangend) permanent vertegenwoordiger bij de NAVO en Europese Unie. 

Mr. dr. Ben Bot (77) werkt nog fulltime als lobbyist en houdt van racefietsen. Eind 2015 kwamen zijn memoires uit "Achteraf bezien".

De lezing wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Nederlands-Turkse vriendschapsvereniging in Amsterdam (www.ntff.nl) en de Turkije Tafel van de Societeit de Witte in Den Haag (www.societeitdewitte.nl)

Tevens zal aandacht worden besteed aan het zojuist verschenen boek "Het nieuwe Turkije" waarvoor Ben Bot het voorwoord heeft geschreven.

Ook hebben wij nog een extra gastspreker, die uit Belgie overkomt om na afloop van de lezing beknopt het essay dat hij recentelijk heeft geschreven over de relaties tussen Rusland en Turkije toe te lichten.

Dr. Joris Van Bladel is onafhankelijk adviseur voor het Oostenrijkse Ministerie van Defensie wat betreft strategische vraagstukken en in het bijzonder wat betreft de verhouding met Rusland. Hij promoveerde in 2004 op het onderwerp: “The professional army in the Russian Mirror: transformation without Change" (Universiteit van Groningen) waarvoor hij in Rusland onderzoek deed. Naast zijn studie aan de Koninklijke Militaire School in Brussel studeerde hij Slavische talen en Oost-Europakunde aan de Universiteit van Gent. Na een officierscarrière van 20 jaar in het Belgisch leger is hij als consultant actief op het gebied van Russische defensie- en veiligheidsvraagstukken.

Programma (afwijkende tijden ten opzichte van gebruikelijke):

16:00 inloop en ontvangst in de Clubzaal en de bar van de Koninklijke Industrieele Groote Club

16:30 start van de lezing in de Grote Zaal door de heer mr. dr. Ben Bot
17:00 vragen, discussie en analyse + aan het eind een korte synthese door dr. Joris van Bladel naar aanleiding van zijn recent verschenen essay: "De gebroken spiegel, Ankara en Moskou op rampkoers".

18:15 Borrel in de bar van de Koninklijke Industrieele Groote Club

18.30-20:30 uur tweegangendiner in het restaurant of de Grote Zaal van de Club.

Op deze vrijdagavond blijft de club ook na het diner open. U kunt desgewenst dan deelnemen aan het swingende deel van de avond dat om 20.30 uur start en wordt verzorgd door The Wow.

The Wow is opgericht door de zanger/entertainer van de band. Al meer dan 25 jaar maakt hij podia in binnen- en buitenland enthousiast met zijn tomeloze energie. Op het repertoire onder meer nummers van James Brown, Al Green, The Temptations, Pharell Williams, Maroon 5 en vele anderen.


Dresscode voor middag & avond: smart casual.

Annulering:

Bij annulering uiterlijk op 18 februari a.s. te 12.00 uur worden reeds betaalde bedragen teruggestort. Bij annulering na het uiterste inschrijfmoment vindt geen restitutie plaats. U kunt dan wel een andere naam doorgeven, indien u vervanging hebt weten te vinden. Annulering vindt plaats via e-mail aan: info@oeca.nl  

DE VIERING VAN HET OUD NIEUWJAAR OP 13 JANUARI 2016 WAS (WEDEROM) EEN GROOT SUCCES. FOTO'S VAN HET FEEST ZIJN TE VINDEN OP DE FACEBOOKPAGINA VAN DE RUSLANDTAFEL. 

https://www.facebook.com/Ruslandtafel-406404782760170/?fref=ts

EEN FILMCOMPILATIE VAN 13 JANUARI 2016 IS TE ZIEN OP YOUTUBE: 

https://www.youtube.com/watch?v=7lkFQgpeCpc

 

 

 

Sponsors