Wednesday 17 June 2015,Deep and Comprehensive Free Trade Area (DCFTA)

Wednesday 17 June 2015, MOLDAVIE AVOND

Wicher Slagter, Hoofd van de Politieke en Economische Afdeling van de EU-Delegatie in Chisinau (Moldavië) komt voor deze avond speciaal over uit Moldavië om te spreken over de Deep and Comprehensive Free Trade Area (DCFTA), meer bekend onder de naam Associatieverdrag met de EU, in 2014 gesloten tussen de EU en Moldavië. Wicher Slagter zal ingaan op wat dit betekent voor de handel en investeringen in Moldavië. Moldavië is, zoals voor velen bekend, een voormalige Sovjet-republiek, die aansluiting zoekt bij de EU. Ook zal worden ingegaan op de gevolgen van de DCFTA voor de handelsrelaties met Rusland, het bevroren conflict in Transdnjestrrië, en de binnenlandse politieke situatie in Moldavië. 

De reden van geplande ondertekening van het zogeheten associatieverdrag was in Oekraine de opmaat voor de Maidanprotesten, de machtswisseling, de sancties, het overgaan van de Krim naar Rusland en verdere escalatie.

In Moldavie bleef het rustig, althans over wat er precies allemaal is gebeurd, licht Wicher Slagter een tipje van de sluier op.

Zowel Moldavie als Oekraine als Georgie hebben in 2014 op 27 juni in Brussel het associatieverdrag met de EU getekend. 

Programma:

18:00 uur Borrel
19:00 uur Lezing/Presentatie € 10,00
20.15 uur Diner, 2-gangen menu ad € 26,00 of diner all-in à € 36,50 voor menu incl. 2 glazen wijn en water aan tafel en koffie/thee na.

Opgave en betaling:

Betaling geschiedt op de gebruikelijke wijze middels overschrijving van het betreffende bedrag  per persoon op rekening van de Stichting Rusland Dag, NL18RABO 0158167252, onder vermelding van: ‘’1706’’ en uw persoonlijke e-mailadres voor de bevestiging. In plaats van “@” kunt u schrijven “at”. Deelname aan lezing: EUR 10,- per per persoon. 

Sponsors