WEDNESDAY 28 JUNE 2017

28 juni 2017 - Sochi na de Olympische Spelen

 Christine van Hout

 Film met live muziek uit de film, door Oleg Lysenko

Christine van Hout maakte een film over Sochi na de Olympische Spelen van2014: de bewoners, de olympische objecten, toeristen en ondernemers komen aan het woord. De film geeft een mooie indruk van Sochi anno 2015. Tijdens de film is accordeonmuziek van Oleg Lysenko te horen.
Voorafgaand aan en na de film zal Oleg Lysenko optreden met Oekraïens/Russische klassieke en volksmuziek. Hij zal dan onder andere liederen spelen van Anton Rubinstein, P.I.Tjaikovsky, Igor Stravinsky, Georgi Swiridov, J.Peterbursky. Meer over Oleg Lysenko: www.oleglysenko.nl

In de film over Sochi zijn beelden te zien van het Olympisch Park, het nieuwe dorp gebouwd voor mensen die moesten verhuizen vanwege de  bouw van het Olympisch park,
de stad Sotjsi met alle nieuwe gebouwen, de kust, sporters op het strand, het Olympisch skigebied en een tulpenkwekerij. Inwoners van Sotsji en enkele toeristen vertellen over het leven in Sotjsi, hoe ze denken over Poetin, de MH 17 ramp, de moord op Boris Nemtsov, de oorlog in Oekraine, de verhoudingen met Amerika, Europa en Nederland. Mensen met een wat kritischere blik op Poetin en zijn beleid wilden niets vertellen voor de camera. Als zij wel kritiek wilden uiten, dan mocht dat niet worden gefilmd.

De film is in 2016 door Christine van Hout ingezonden voor het IDFA en werd geselecteerd voor Docs for Sale van de IDFA.

De film is in het Russisch en duurt 52 minuten. De ondertiteling is in het Nederlands.

Programma:

18:00 uur inloop en borrel in de bar van de Koninklijke Industrieele Groote Club
19:00 uur concert + film 
20.30 uur (optioneel) diner, 2-gangen menu

Opgave en betaling:


Deelname aan de film met het concert inclusief 1 welkomstdrankje: € 10,- per per persoon voor niet-leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club. Leden van de Club worden verzocht zich in te schrijven via de website van de club: www.igc.nl. Alsdan betaalt men geen € 10,00 voor de film en het concert.

Kosten voor concert, film en 2-gangen diner: € 34,- of met wijnarrangement erbij: € 44,50 (= incl. 2 glazen wijn en water aan tafel en koffie/thee na).


Betaling geschiedt op de gebruikelijke wijze middels overschrijving van het betreffende bedrag per persoon op rekening van de Stichting Oost-Europa & Centraal-Azië Tafel, NL35RABO0304.1878.36, onder vermelding van: ‘’2806’’ en uw persoonlijke e-mailadres voor de bevestiging. In plaats van “@” kunt u schrijven “at”. Wanneer u voor 2 of meer personen betaalt, dan graag ook de andere persoonlijke e-mailadressen bij het betalingskenmerk van de bankoverschrijving vermelden.

 Meer informative over Oleg Lysenko kunt u vinden via een link van de VPRO:

 https://www.youtube.com/watch?v=lr-FzDWOzd4

https://www.youtube.com/watch?v=LsGowfK2mxI

Opgave voor diner na afloop van film en concert is mogelijk tot maandag 26 juni te 12.00 uur.

Opgave voor film en concert is mogelijk tot dinsdag 27 juni te 12.00 uur.

Annulering: diner: gratis tot maandag 26 juni te 12 uur. 100 % kosten vanaf maandag 26 juni te 12.00 uur.  Lezing en concert: gratis tot maandag 26 juni te 12.00 uur. 50 % kosten vanaf maandag 26 juni te 12. 00 uur. 

Sponsors