WOENSDAG 1 MAART 2017, Prof. J.S.A.M. (Hans) van Koningsbrugge

Van Sovjet - naar Kremlin elite: transformatie of breuk?

De oude communistische partijelite kenmerkte zich in de laatste jaren van de Sovjet-Unie niet bepaald door veel dynamiek. Toegegeven, onder Gorbatsjov veranderde er veel maar de oude partijkaders bleken desondanks over veel veerkracht te beschikken. In het nieuwe Rusland veranderde er veel. Er kwamen jongeren aan de macht die echter de problematiek van de transformatie van plan- naar markteconomie niet konden oplossen. Onder Poetin/Medvedev vonden er weer talloze persoonswisselingen binnen de heersende kaders plaats. Deze elite is niet monolitisch maar verandert voortdurend. In deze lezing wordt ingegaan op de ontwikkeling van de Russische elite sinds Gorbatsjov. Kan men spreken van veel van hetzelfde of is er veel veranderd?

Hans van Koningsbrugge

Hoogleraar Russische Geschiedenis en Politiek

Directeur Nederland-Rusland Centrum

Rijksuniversiteit Groningen

Programma:

18:00 uur Borrel
19:00 uur Lezing/Presentatie, inclusief 1 welkomstdrankje € 10,00*
20.15 uur Diner.

Lezing en 2-gangen menu: € 34,50. All-in diner: € 44,50 hetgeen inhoudt: lezing, 2-gangenmenu incl. 2 glazen wijn en water aan tafel en koffie/thee na.

Opgave en betaling:

Betaling geschiedt op de gebruikelijke wijze middels overschrijving van het betreffende bedrag  per persoon op rekening van de Stichting Rusland Dag, NL18RABO 0158167252, onder vermelding van: ‘’0103’’ en uw persoonlijke e-mailadres voor de bevestiging. In plaats van “@” kunt u schrijven “at”. 

Indien u voor meer dan 1 persoon tegelijk betaalt, graag voor elke deelnemer een individueel e-mailadres opgeven, zoniet dan kan de Koninklijke Industrieele Groote Club uw inschrijving niet bevestigen.

Leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club worden verzocht zich in te schrijven via de website van de club: www.igc.nl Alsdan betaalt men geen € 10,00 voor de lezing (en is ook het welkomstdrankje niet inbegrepen).

Uiterste datum van inschrijving (inclusief betaling) voor het diner:

Dinsdag 27 februari a.s. te 11.50 uur.

Uiterste datum van inschrijving (inclusief betaling) voor de lezing:
Woensdag 1 maart a.s. te 11.50 uur. (Zolang er plaats is in desbetreffende zaal).  

Annulering:
Bij annulering na de uiterste inschrijfmomenten worden reeds betaalde bedragen niet teruggestort. Bij annulering voor het uiterste inschrijfmoment wordt 100 % terugbetaald. 

Vragen? Mail: secretariaat@ruslandtafel.nl

 

Sponsors