Woensdag 9 september 2015. 'Rusland een isolementsgeschiedenis'

Rusland een isolementsgeschiedenis

Door: Professor dr. J.S.A.M. (Hans) van Koningsbrugge, hoogleraar geschiedenis en Politiek van Rusland aan de Rijksuniversiteit van Groningen (RuG).

De Russische geschiedenis kan op verschillende manieren worden bekeken. Een belangrijke interpretatie gaat uit van de veronderstelling dat Rusland zich separaat van het Westen heeft ontwikkeld en dat die ontwikkeling heeft geleid tot een Russische 'eigenheid'. Professor Van Koningsbrugge gaat in op de vraag hoe West en Oost uit elkaar groeiden en waarom Rusland, in de fameuze woorden van Churchill, een riddle wrapped in a mystery werd.

Hans van Koningsbrugge is behalve hoogleraar aan de Rijksuniversiteit van Groningen tevens directeur van het Nederland-Rusland Centrum alsmede structureel gastdocent aan Instituut Clingendael en de Defensie Academie.

Programma:

18:00 uur Borrel
19:00 uur Lezing/Presentatie, inclusief 1 welkomstdrankje € 10,00*
20.15 uur Diner, 2-gangen menu ad € 26,00 of diner all-in à € 36,50 voor menu incl. 2 glazen wijn en water aan tafel en koffie/thee na.

Opgave en betaling:

Betaling geschiedt op de gebruikelijke wijze middels overschrijving van het betreffende bedrag  per persoon op rekening van de Stichting Rusland Dag, NL18RABO 0158167252, onder vermelding van: ‘’0909’’ en uw persoonlijke e-mailadres voor de bevestiging. In plaats van “@” kunt u schrijven “at”. 

Deelname aan lezing: € 10,- per per persoon voor niet-leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club. Leden van de Club worden verzocht zich in te schrijven via de website van de club: www.igc.nl Alsdan betaalt men geen € 10,00 voor de lezing (en is ook het welkomstdrankje niet inbegrepen).

Uiterste datum van inschrijving (inclusief betaling) voor het diner:

maandag 7 september te 12.00 uur.

Uiterste datum van inschrijving (inclusief betaling) voor de lezing:

Woensdag 9 september te 12.00 uur. (Zolang er plaats is in desbetreffende zaal).  

Annulering:

Bij annulering na de uiterste inschrijfmomenten worden reeds betaalde bedragen niet teruggestort. Bij annulering voor het uiterste inschrijfmoment wordt 100 % terugbetaald. 

Sponsors