ZATERDAG 13 JANUARI 2018, VIERING VAN HET OUD RUSSISCH NIEUWJAAR

Traditiegetrouw wordt op 13 januari het oud Nieuwjaar gevierd volgens de Juliaanse Kalender. Sinds 2006 vindt het feest plaats in de Koninklijke Industrieele Groote Club. De jaren daarvoor in het Geelvinck Hinlopen Huis. Dit jaar vindt het feest op een zaterdag plaats en wordt het feest voor de 27e keer in Amsterdam gevierd.

Om 22 uur, middernacht Moskoutijd wordt op het nieuwe jaar getoast met een glaasje wodka. Ook wordt het glas geheven op de middernachttijd van alle voormalige Sovjet-landen. Gedurende de hele avond kunt u genieten van typisch Slavische muziek, hapjes en drankjes.

(Impressie van het feest afgelopen jaar)

Nadere informatie over de artiesten:Aanvang:

20.30 uur ontvangst, begeleid door accordeonist ARKADI GANKIN.

ca. 20.40 uur - 21.00 uur: Deel I optreden in Clubzaal van operazanger spinto tenore REZA RANJAZMAY, Eurytmische dans door SOUSSANNA AKHVERDOVA begeleid op vleugel door MARSHA MALENKO. Tevens solo-optreden van Marsha Malenko: S. Rachmaninoff en A. Skriabin. (Meer informatie en CV's van deze artiesten zie onderaan deze pagina).

Gedurende de hele avond in de foyers en in de clubzaal optredens van accordeonist ARKADI GANKIN begeleid door Radomir Vasiljevic met gitaar en zang, om de bezoekers op te warmen (разогреть публику). Arkadi Gankin is oorspronkelijk afkomstig uit Belarus en Radomir Vasiljevic uit Servie. 

Van ca. 20.30 uur tot ca. 22.30 uur FOTO ENTERTAINMENT MET FOTOPROM (www.fotoprom.nl)

ca. 21.30 uur - ca 21.50 uur: Deel 2 optreden in Clubzaal van operazanger spinto tenore REZA RANJAZMAY, Eurytmische dans door SOUSSANNA AKHVERDOVA begeleid op vleugel door MARSHA MALENKO.Tevens solo-optreden van Marsha Malenko: F. Chopin, Franz Léhar , G. Puccini en Kreisler-Rachmaninoff (Meer informatie en CV's van deze artiesten zie onderaan deze pagina).

ca. 21.10 uur - ca 21.30 uur: The story of Ded Moroz, by FLORIS AKKERMAN (reizend correspondent voormalige Sovjet-Unie) www.florisakkerman.com In de periode van 2009 tot 2013 reisde Floris Akkerman als correspondent in Rusland voor Nederlandse en Belgische media.Tegenwoordig heeft hij standplaats in Nederland en reist regelmatig voor o.a. de VPRO of de Correspondent naar landen van de voormalige Sovjet-Unie.

ca. 21.35 - ca 21.50 uur: Presentatie van de Koninklijke Industrieele Groote Clubreis 2018 naar Azerbeidzjan (met eventuele verlenging naar Iran) door Natalia Didier-Konstantinova. (In de bibiotheek). Gedurende de hele avond zijn impressie's van de vorige vijf reizen in de bibliotheek te zien, georganiseerd door Voyage & Culture (www.voyageculture.nl) en begeleid door Natalia Didier-Konstatinova en Heleen over de Linden.

22.00 uur: Toastmoment op het Oud Russisch Nieuwjaar, met nieuwjaarstoespraak door voorzitter van de Ruslandtafel Heleen over de Linden.  Een glaasje wodka wordt u aangeboden door sponsor RECHTA ADVOCATUUR.

ca. 22.15 uur to ca. 01.00 uur: Snow-white magic disco show in de Groote Zaal door Moskow Diskow DJ's DJ Goldfinger and DJ Solomkine. DJ Solomkine werd in november 2017 nog geïnterviewd in de Volkskrant. Onder aan deze pagina treft u het artikel aan. 

23.00 uur: toastmoment op het Oud Nieuwjaar in alle andere tijdzones van de voormalige Sovjet-Unie. Clubzaal en Groote Zaal. Een glaasje wodka wordt u aangeboden door de Oost-Europa & Centraal-Azie Tafel van de Koninklijke Industrieele Groote Club.

Vanaf ca 22.15 tot ca 01.00 uur, intermezzo's met optreden van Arkadi Gankin, begeleid door Radomir Vasiljevic op gitaar met zang. Clubzaal. 

Gedurende de hele avond tentoonstelling van Russische kunstwerken van Olga Velikorodnaya uit Moskou en van Narkis Shmandurov (Russian winter), ook uit Moskou/

Gedurende de hele avond kleine expositie van tapijten uit Azerbeidzjan, door Lejla Azerhart. Mede mogelijk gemaakt door Yelena Kharitonova-founder of Caravan Cultura CreArt Agency, www. caravancultura.eu 

Einde van het feest: 01.00 uur.

Toegangsprijs:

Leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club betalen € 32,50 inclusief 5 drankmuntjes en hapjes.

Niet-leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club betalen € 49,50 inclusief 5 drankmuntjes, hapjes en entertainment.

Opgave en betaling:

Voor niet-leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club verloopt de betaling via de IGC met voor- en achternaam door middel van het sturen naar een mail naar clubinfo@igc.nl . Een retour mail wordt verzonden met het rekeningnummer, dresscode, programma (dus geen rekeningnummer vermelden in de mailing).

Vervolgens ontvangt u een bevestigingsmail + nummer vanuit IGC is bevestiging voor de avond zelf. (Tijdens de kerstperiode kan het zijn dat u niet direct antwoord krijgt, doch uiteraard wordt uw e-mail uiteindelijk beantwoord).

Dresscode: Real winter (Russkaja zima), tenue de ville, uniform of klederdracht. 

Annuleringsvoorwaarden: Afmelden kan kosteloos tot 32 uur voor aanvang van het evenement. Bij een afmelding van 32 tot 3 uur voor aanvang van het evenement zal 50% van het gereserveerde bedrag in rekening worden gebracht. Bij afmelding na 15.00 uur op 13 januari zelf of 'no show' wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

- Kosten introducés € 49.50 inclusief 5 drankmuntjes, hapjes en entertainment.

 https://www.youtube.com/watch?v=7lkFQgpeCpc Oud Nieuwjaar 2016

https://www.youtube.com/watch?v=ZU5wureEi2I Oud Nieuwjaar 2015

Artikel in volkskrant over DJ Dima Solomkine https://www.volkskrant.nl/binnenland/op-feestjes-van-dj-poetin-zijn-alle-leeftijden-en-geaardheden-welkom~a4520747/

Bezoek ook onze facebookpagina wanneer u geinteresseerd bent in nog meer foto-, en filmmateriaal. https://www.facebook.com/ruslandtafel/ 

Nadere informatie over de accordeonist Arkadi Gankin:www.musicusarkadi.nl 

Nadere informatie over de gitarist en zanger Radomir Vasiljevic: http://radomirvasiljevic.com/ 

biography-reza-ranjazmay-2017.pdf
cv-reza-ranjazmay-2017.pdf
marsha-malenko-biografie-2017.pdf
s.akhverdova-biogrfische-sammenvatting-art.pdf
s.akhverdova.voorstellingen-beknopte-versie.pdf

MANY THANKS TO THE SPONSORS AND FACILITATORS:

Gassan diamonds                               www.gassan.nl

Rechta Advocatuur                             www.rechta.com

Voyage & Culture                               www.voyageculture.nl

Gerro de Boer Makelaardij                 www.gerrodeboer.nl

Van huis uit makelaars                       https://www.vanhuisuit-makelaars.nl

Icamat metaalbewerking                    https://www.icamat.com

Flower experience                              www.flowerexperience.eu

Sobolj                                                  www.sobolj.eu

Fotoprom                                            www.fotoprom.nl

Koninklijke Industrieele Groote Club  www.igc.nl

 

Sponsors